2020-11-13 13:04:26

Pag na meniju - javni poziv

Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, objavljuje javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju.

 

Cilj projekta je promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga temeljeno na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag koja od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela; promocija i podizanje atraktivnosti ugostiteljskih zanimanja; očuvanje nematerijalne baštine otoka Paga i brendiranje tradicionalne kuhinje otoka Paga. Projekt je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta radi jačanja kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam.

 

Namjera projekta: utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, (male i obiteljske) hotele, razne kušaonice i sl., na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi. Standard se dodjeljuje nakon provedenog javnog poziva.

U nastavku se nalaze privici:

1. Javni poziv za dodjelu oznake posebnog standarda

2. Obrazac prijave

3. Pravilnik projekta

4. Popis jela gastronomske baštine otoka Paga

 

Poziv_za_podnošenje_prijava_za_dobivanje_oznake_posebnog_standarda.docx

Obrazac_prijave_Pag_na_meniju.docx

Pag_na_meniju_-_Pravilnik.docx

Pag_na_meniju_-_popis_jela.docx


Srednja škola Bartula Kašića Pag